Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 50 g
mąka 150 g
polewa cytrynowa
sól szczypta
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Choinki

Posiekać masło z mąką, dodać cukier, sól i śmietanę, zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Rozwałkować na grubość 3 mm, wyciąć choinki, piec 15 minut w 200 stop. Ostudzić, polać polewą, posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 28.09.2011 08:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak