Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz owocowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 200 g
pomarańcze 3 szt
cytryny 2 szt
kilka gożdzików
rum 200 ml
białe wino 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz owocowy

Owoce wyszorować, sparzyć wrzątkiem, z jednej cytryny i pomarańczy spiralnie skroić skórkę, ze wszystkich owoców wycisnąć sok. Do rondla wlać wino, dodać cukier, goździki, skórki i sok wyciśnięty z cytrusów. Wymieszać, przykryć i silnie podgrzać , ale nie gotować. Wlać rum , wymieszać , przelać do szklanego naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.01.2012 22:04
W sam raz na \"domówkę\" karnawałową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak