Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 25 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ziemniaki obrać,umyć,ugotować i zemleć.Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulki i włożyć do osolonego wrzątku. Gotować do wypłynięcia.
Podawać do duszonych mięs. Kluski takie można też nadziewać np.gotowanym mielonym mięsem,grzybami lub owocami.Wtedy-polane stopionym masłem lub słoninką-mogą stanowić samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ulka 03.12.2011 21:03
pychotka
ronald88 12.08.2011 14:21
super pomysł! pycha !
treonina 29.07.2011 00:54
kluski śląskie są najlepsze!
gosia561 29.06.2011 16:51
pycha
Anna133 02.05.2011 22:18
superowe uwielbiamy
aacaac 14.04.2011 07:08
pycha
madagaskar 23.12.2010 09:42
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak