Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sok z pomarańczy 2 szt
cukier 250 g
migdały 250 g
Krem:
masło 200 g
cukier 150 g
migdały 150 g
żółtko jajek 3 szt
kawa mocna 1 kieliszek
likier pomarańczowy 3 łyżki
mandarynki do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pomarańczowy

Ciasto
żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok. Wymieszać ze zmielonymi migdałami, białka ubić, posypać mąką, połączyć z ciastem. Piec 30 minut w 180 stop. Przekroić ciasto na pół.

Krem
masło utrzeć, dodać zmielone migdały, cukier i żółtka ubite z 1 łyżka cukru, wlać kawę i alkohol, utrzeć. Przełożyć ciasto, tort ozdobić kremem i mandarynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak