Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z delikatnym indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 30 g
estragon
rukola
cytryna
sól
pieprz
bulion szkl.
oliwa
indyk 10 dag
jogurt 2 łyżki osolony

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z delikatnym indykiem

Makaron ugotuj w osolonej wodzie (7-8 min). Odcedź. Mięso umyj i osusz, przekrój na 2 płaty. Oprósz białym pieprzem. Obsmaż piersi z indyka na łyżeczce oliwy, tak by się przyrumieniły. Odstaw do wystygnięcia. Następnie na każdej z nich połóż gałązkę estagonu. Zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami. Duś 10-15 min w bulionie, Przełóż na talerz, dodaj makaron i polej jogurtem. Udekoruj estargonem, rukolą i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 25.02.2012 14:49
mniam mniam
SyMiki 05.11.2011 20:49
muszę wypróbować
Kate131 01.11.2011 10:29
smaczne
Natalia/tubisiek 09.03.2011 12:59
brzmi super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak