Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dolać mleko i olej( albo stopioną margarynę). Wymieszać mąkę z budyniami ( bez cukru- ja wykorzystałam taki o wadze 40g), proszkiem i sodą i dosypać do żółtek. Miksować aż składniki się połączą. Z białek z odrobina soli ubić sztywna pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać, żeby nie opadła, bo ciasto musi zachować puszystość. Piec około 50 minut w temperaturze- 170/180 stopni. Bardzo smaczna babka bezglutenowa- mało słodka więc kto lubi może polać czekoladą albo lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda smakowicie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    zgadzam się - bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne ciasto wyszło z mąki kukurydzianej;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ale fajnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    cudna jest ta babeczka, tak pięknie wyrosła.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetna babka
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszna babka
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    rwewelacyjna baba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela9

    Zapewne pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !