Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti
mięso mielone 300 g
olej do smażenia
cebula biała 1
czosnek 2 ząbki
oregano
sos spaghetti w proszku 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Ugotuj makaron- do garnka wlewamy wodę, solimy i dodajemy trochę oleju, aby nie skleił nam się makaron. Do gotującej wody wrzucamy makaron, który po chwili sam zacznie mięknąć i sam się zatopi w wodzie. Mieszamy co jakiś czas widelcem. Gotujemy tyle, ile jest napisane na opakowaniu - będzie wtedy al dente.
Sos spaghetti: na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i 2 ząbki czosnku posiekane. Na małym ogniu mieszając doprowadzamy do zeszklenia. Potem dokładamy mięso mielone i obsmażamy, dodajemy 250 ml wody do mięsa i nasz sos w proszku, dusimy przez kilka minut. Doprawiamy oregano. Makaron z sosem posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 09.06.2011 11:58
uwielbiam
Dorota59 25.05.2011 07:13
bardzo lubię
Magdalena1110 22.03.2011 06:46
smaczne
gacopierz23 17.02.2011 12:44
i ja też
MAR3STA 16.02.2011 16:19
uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak