Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukier surowy z białek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: lukier surowy z białek

Cukier wsypujemy do miski dodajemy białka i cukier waniliowy,ucieramy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy,pod koniec zakwaszamy sokiem z cytryny.Takim lukrem dekorujemy ciasta,wykorzystujemy go bezpośrednio po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.10.2011 12:53
super
marta1371 02.03.2011 16:30
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak