Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opieńki w marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziele angielskie 2 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 3 szt
ocet 10 % 1 szklanka
sól
cukierszczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
opieńki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: opieńki w marynacie

Grzyby myjemy i kładziemy na papierowym ręczniku do wysuszenia,po wysuszeniu odcinamy trzony,kapelusze solimy i wkładamy do garnka,dodajemy pokrojoną w plastry cebule i przyprawy,dusimy na małym ogniu żeby nam nie przywarły .Gdy sos wyparuje zalewamy octem uzupełnionym wodą do 1,5 szklanki,gotujemy 5 min a następnie wykładamy do wyparzonych słoików,mocno zamykamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.09.2011 22:30
fajne
AgaS10 11.06.2011 20:50
fajne:)
Kuchareczekjeden 11.06.2011 20:23
robię podobne
Daria14 17.02.2011 09:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak