Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem - fasolkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
marchewka 1
ziemniaki 5
natka pietruszki
szczypiorek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem - fasolkowa

Do garnka wkladamy ziemniaki pokrojone w kostke, marchewke pokrojona w talarki, oraz w fasolke (pozbawioną szypułek) solimy i pieprzymy i gotujemy do miekkosci, pod koniec gotowania dodajemy duza ilosc zieleniny (pietruszke i szczypiorek - nie musimy siekac), doprawiamy kucharkiem i pieprzem do smaku i kiedy warzywa są calkiem miekkie (moga byc lekko rozgotowane) to zdejmujemy z ognia. Chłodna zupe miksujemy blenderem do czasu az powstanie jednolita konsystencja. Przed podaniem podgrzewamy nasza zupe - krem, wlewamy na talerz i dekorujemy kleksem śmietany i posiekanym szczypiorkiem - Świetna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.04.2012 08:09
fajna zupka
gacopierz23 22.07.2011 20:48
bardzo smaczna
accee 05.04.2011 22:40
Polecam
Mati13 21.02.2011 19:34
wyglada bardzo ładnie:)
Ania67 18.02.2011 16:34
Lubię takie
mysza666 17.02.2011 16:58
Fasolkę uwielbiam, tylko szkoda, że jeszcze na nią nie sezon
Magdalena/26Mooi 17.02.2011 13:12
...ładnie wygląda;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak