Sposób przygotowania

Z mąki, śmietany, masła i żółtek zagnieść ciasto, dodać 1 kieliszek spirytusu i zagnieść ponownie Rozwałkować za grubość ok 3-4 mm , kroić w 4 cm paski które przecinamy pośrodku Przez rozcięcie przewijamy ciasto Faworki kładziemy na gorący tłuszcz z dodatkiem 1 kieliszka spirytusu (uwaga- spirytus dolewamy do zimnego oleju, nigdy po rozgrzaniu) Smażymy na złoty kolor z obu stron i po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem Jeśli ktoś woli bardziej słodkie faworki może dodać kilka łyżek cukru pudru do ciasta

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha, aż mam ochotę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię takie kalorie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    robię tylko na tłusty czwartek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne faworki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    już wieki nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !