Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk duszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 150 g
tłuszcz 15 g
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: indyk duszony

Oczyszczoną tuszkę, w całości lub podzieloną na części, posolić, natrzeć mieloną papryką. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem, dolewać wody w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.04.2011 15:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak