Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda 1\\2 szklanki
cukier 2 szklanki
kakao 5 łyżek
mleko w proszku 1\\2 kg
bakalie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Wodę , cukier i margarynę zagotować.
Następnie mleko w proszku i kakao razem wymieszać następnie ciągle mieszając wlewamy zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem.
Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki, wymieszać.
Foremkę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia i kroimy jak keks.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak