Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucho-drożdzowe rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna lub masło 25 dag
drożdże 5 dag
mąka 0,5 kg
cukier 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 2 łyżki
dżem 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krucho-drożdzowe rogaliki

Drożdże , cukier i śmietanę rozmieszać.
Zostawić na parę minutek aż urosną.
Z mąki , margaryny, jaj , dodając soli i wyrośniętych drożdży , przygotować ciasto jak na kopytka , schłodzić, wałkować placuszki, ciąć na 4 części , włożyć dżem , zawinąć rogalik. Piec około 4min w piekarniku rozgrzanym do temp.. 150sto.
Smacznego?!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak