Sposób przygotowania

Obrana cebulę pokroić w drobną kostkę. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, miąższ umyć i pokroić w cienkie paski. W rondlu z grubym dnem stopić masło, zeszklić cebulę, dodać paprykę i chwile smażyć razem, po czym oprószyć mąką i powoli mieszając, wlewać przecier pomidorowy wymieszany z 2-3 łyżkami wody. Do gęstego sosu włożyć pokrojone flaki wraz z liściem laurowym i wlać bulion, gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 min. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Obrany czosnek rozgnieść, zmieszać z natką i startym serem, posypać nim gorącą zupę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !