Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 70dag
ziemniaki 60dag
cebula 1szt
boczek 7dag
rosół z kostki 3szklanki
śmietana 18 proc pół szklanki
olej 3łyżki
natka pietruszki 1łyżka
kminek pół łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1łyżka
sól
pieprz
tymianek pół łyżeczki (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brukselki

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Brukselkę oczyścić, opłukać i osączyć. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Boczek i cebulę zeszklić na oleju, włożyć ziemniaki, oprószyć curry i mieszając smażyć minutę. Wlać rosół oraz szklankę wody, dodać brukselkę i gotować 15min. Pod koniec gotowania dodać kminek i tymianek. Wyjąć z zupy 6 brukselek, przekroić na pół, zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem. Przekrojone brukselki włożyć do zupy. Zupę zagrzać, połączyć ze śmietaną. Posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak