Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dkg
masło 25 dkg
jajko 1 sztuka
MASA ORZECHOWA:
jajko 6 sztuk
cukier puder 20 dkg
kakao 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
orzechy włoskie 20 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka orzechowa

Ciasto:
Usiekać , zagnieść i wstawić do lodówki.

Następnie zabieram się do masy orzechowej :

Jajka ubić z cukrem , dodać zmielone orzechy i kakao , bułkę tartą.
Schłodzone ciasto podzielić na 2 części rozwałkować. Wyłożyć ciasto na blachę.
Dodać masę orzechową , przełożyć plackiem i upiec.
W temp 150sto. około 30mi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 26.06.2011 23:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak