Sposób przygotowania

Dzwonki łososia opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Posypać solą, czarnym mielonym pieprzem, a następnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Brokuł podzielić na różyczki. Ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, a następnie przelać zimną wodą.

Przygotować beszamel z dodatkiem chrzanu: w rondlu rozpuścić masło. Dodać mąkę pszenną i zasmażyć, uważając, aby się nie zrumieniło. Dodać mleko, sól, czarny mielony pieprz i gałkę muszkatołową. Gotować na małym ogniu (cały czas mieszając), aż powstanie gęsty sos. Na samym końcu wymieszać z chrzanem.

Żaroodporne naczynie posmarować oliwą. Ułożyć dzwonki łososia, a na nich brokuły. Zalać beszamelem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C, zapiekać około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Na pewno smakuje wyśmienicie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam łososia, a jeszcze w takim wydaniu... To musi smakować wyśmienicie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    aż chciało by się zjeść...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !