Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z gotowanego mięsa i ziemniaków

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kością 700 g
włoszczyzna wg potrzeby
ziemniaki 600 g
tłuszcz 60 g
cebula 1 szt
śmietana 1 szklanka
żółty ser starty 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól, pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z gotowanego mięsa i ziemniaków

ugotowac mieso i włoszczyznę,mięso oddzielić od kości i zemleć razem z włoszczyzną.ziemniaki ugotować w łupach,po wystudzeniu obrać i pokroić w plastry.cebulę pokroic,podsmazyc na tłuszczu.w naczyniu stopic troche tluszczu,ulozyc warstwe ziemniakow,na to cebulę podsmazona i mięso.przykryc ziemniakami,przyprawić.smietane pomiszac z koncentratem, i połową sera, zalacprodukty i na to dac resztę sera.zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.10.2012 10:47
ekstra
gosia47-47 04.02.2012 09:47
pycha
pioge7 10.12.2011 09:42
mniam
Kasia77
Kasia77 07.01.2011 19:51
mniam
mehia 16.11.2010 08:57
extra
bogumiła3 16.09.2010 15:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak