Sposób przygotowania

Grzyby myjemy,zalewamy szklanką przegotowanej wody i odstawiamy na 2-3 godziny.Obraną i umytą włoszczyznę(razem z grzybami,liściem laurowym,zielem angielskim,pieprzem)gotujemy na małym ogniu około 30 minut.Wywar przecedzamy(marchewkę,pietruszkę i seler wyjmujemy i odkładamy),wlewamy do rondla,dodajemy obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w paski grzyby,gotujemy na małym ogniu około 20 minut.Na smalcu rumienimy drobno pokrojoną cebulę,dodajemy mąkę i cały czas mieszamy,smażymy do zrumienienia mąki.Wlewamy 2-3 łyżki zimnej wody,mieszamy,dodajemy do zupy.Ugotowane warzywa(marchewkę,pietruszkę i seler)kroimy w kostkę,dodajemy do zupy.Doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny,mieszamy i podgrzewamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    uwielbiam taką zupkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    fajna konkretna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !