Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z boczniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 50 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
białe wino 300 ml
śmietana 150 ml
Majeranek suszony Prymat
zupa grzybowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z boczniaków

Grzyby i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce. Wszystko razem podsmażyć. Dodać białe wino i gotować aż wino odparuje o połowę. Zupę grzybową przygotować wg przepisu na opakowaniu i wlać do smażonych warzyw i grzybów. Wszystko gotować jeszcze ok. 20 min. Na koniec dodać śmietanę i doprawić majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 12.11.2013 19:49
coś pysznego
caralajna 10.09.2013 07:37
ciekawy pomysł
kate.500 15.07.2013 19:30
pyszne sa takie oszukane flaczki
Elżbieta17 18.11.2012 15:10
coś innego, pewnie smaczne:)
Joanna108
Joanna108 18.04.2012 19:12
lubię boczniaki, ale tak ich nigdy nie przygotowałam - u mnie zawsze robią za kotleta ;)
Magdalena1110 01.09.2011 07:43
ciekawy przepis
jeta72 27.06.2011 11:01
coś pysznego;)
Izabela28 25.05.2011 14:08
fajny przepis:)
barbara11561 10.05.2011 09:33
Takich jeszcze nie robiłam:)
m1monika 02.05.2011 11:09
brzmi interesująco :-)
Grazyna0211 04.04.2011 18:47
inne flaczki fajne
alaaa 11.03.2011 21:02
jeszcze nie próbowałam
AgaS10 24.02.2011 18:51
ja też lubię:)
kuklik 24.02.2011 11:17
bardzo dobre
Robert10 23.02.2011 09:10
super
Dorota59 21.02.2011 09:42
oj zjadłoby się
Edyta38 19.02.2011 12:17
pycha
Ania67 16.02.2011 21:00
Coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak