Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi buraczkami, serem pleśniowym i polędwiczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata
buraki marynowane
ser pleśniowy
polędwiczka wieprzowa
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi buraczkami, serem pleśniowym i polędwiczką

Polędwiczkę kroimy w bardzo cienkie plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oliwie z obu stron.

Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Do sałaty dodajemy usmażone polędwiczki, pokrojone buraczki marynowane oraz pokruszony ser (najlepiej typu Blue Star lub Lazur).

Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy płatkami suszonej cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 12.05.2011 21:44
super
agnieszka189 20.02.2011 18:43
nie, to jest zwykla cebulka suszona, nie ta prazona, z bliska mozna sie jej przyjzec na moim blogu, zapraszam
agnieszka189 20.02.2011 18:43
nie, to jest zwykla cebulka suszona, nie ta prazona, z bliska mozna sie jej przyjzec na moim blogu, zapraszam
agnieszka189 20.02.2011 18:43
nie, to jest zwykla cebulka suszona, nie ta prazona, z bliska mozna sie jej przyjzec na moim blogu, zapraszam
gacopierz23 20.02.2011 12:59
czy to jest cebulka prażona? Przepis zachęcający
teresa18 17.02.2011 17:20
chętnie spróbuję ale dla mnie bez cebulki
jolajka 16.02.2011 13:49
Ta cebula w płatkach, brzmi zachęcająco. :)
Henryka2 16.02.2011 10:01
Ale apetyczny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak