Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka kwaszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
sól 2 łyzki
czosnek 2 zabki
ziele angielskie 4 szt
pieprz ziarnisty 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka kwaszona

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w słoikach. 3 szklanki wody zagotować, dodać sól, wymieszać i gorącą woda zalać paprykę. Do każdego słoika włożyć ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, zakręcić nakrętki i pozostawić do ukwaszenia. Następnie pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.09.2012 20:49
Lubię taką paprykę.
BernadettaP 23.02.2012 09:59
Bardzo lubię taką papryczkę :)
Monika193
Monika193 15.09.2011 17:03
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak