Sposób przygotowania

Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół, tniemy w paski o szerokości 2 cm.
Masa serowa: ser mielimy. Masło ucieramy z żółtkami oraz cukrem, dodajemy pozostałe składniki oraz ser, dokładnie miksujemy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do sera i bardzo ostrożnie mieszamy.
W blasze układamy paski biszkoptu w odległości 2 cm jeden od drugiego. W wolne miejsca układamy masę serową, następnie na ser układamy paski biszkoptu, a na biszkopt znowu ser.
Pieczemy w temp. 180*c około godziny.
Po upieczeniu ciasto kroimy na skos.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wygląda! Ciekawy przepis, do wypróbowania!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    Pani Henryko polecam ten serniczek, jest pyszny i ładnie wygląda. Tutaj akurat zdjęcie wyszło trochę złej jakości. Jak upiekę go jeszcze raz, to wstawię lepsze zdjęcie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne i ładne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo ładny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    na pewno smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bas113

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super jest ten sernik!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniam pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !