Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Natrzeć rozgniecionym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, podać pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy usmażony kotlet położyć porcję pieczarek, posypać startym serem, zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem można polać ketchupem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ pyszny obiadek u Ciebie.... aż ślinka leci :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !