Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wisienki cukrowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 szt
woda 1 szkl
cukier puder 3 szkl
cukier kryształ 15 dag
kolki z sosny

Przepis i sposób przygotowania na: Wisienki cukrowe

Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.
Następnie cukier puder ucieramy mikserem, dodając powoli galaretkę. Musi być tężejąca.
Kolki sosny polewamy wrzątkiem.
Masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężała. Gdy zacznie tężeć formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w cukrze, wbijamy kolkę.
Odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 11.10.2011 16:13
ciekawy przepis
Neetka90 11.10.2011 16:13
ciekawy przepis
Iwona56 06.10.2011 12:28
świetny pomysł
Misia13 18.02.2011 10:44
super te wisienki,musze wypróbować..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak