Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienkie sznycle cielęce surowe 4
małych listków szałwi 8
liści sałaty kilka
oliwy z oliwek 3 lyz
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina po włosku

sznycle cielęce delikatnie rozklepać nadając im podłużny kształt . szałwie oraz sałate umyć i osuszyć .na rozgrzanej patelni rozgrzać oliwe obsmażyć na niej z obu stron mieso przyprawione sola i pieprzem pod koniec snazenia dodać listki szałwi . sałata wyładamy talerz układając na niej usmazone mieso z szałwią:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 05.08.2011 11:24
inspirujące
grazia1 21.05.2011 20:10
interesujące
teresa18 20.02.2011 14:33
nigdy nie używałam szałwi w kuchni muszę spróbować
Krystyna32 17.02.2011 08:22
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak