Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto (jak na kopytka).

NADZIENIE:
pasztetowa ok 1 kg
cebulka - podsmażyć na tłuszczu
przyprawy - wg. uznania (trzeba spróbować pasztetową)
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszać.

Z ciasta odrywamy kawałki robimy kulkę, splaszczamy. Na środek kładziemy farsz i zlepiamy, robimy kulkę. I tak aż nam się skończą składniki. Wrzucamy na osolony wrzątek (dodaję trochę tłuszczu żeby się nie sklejały) i gotujemy. Podajemy polane tłuszczykiem z cebulką. I obiadek gotowy:) a można jeszcze z suróweczką...

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !