Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać, pociąć w plasterki i podsmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem. Torebki z ryżem wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować według przepisu. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wsypać do niego ugotowany ryż. Na ryżu ułożyć warstwę pieczarek i odcedzone z zalewy pokrojone pomidory. Wierzch zapiekanki posypać natką i startym na tarce żółtym serem. Zapiekać całość 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Aby zapiekanka była bardziej sycąca można dodać na warstwę pieczarek i pomidorów podsmażone i przyprawione mięso mielone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lubię zapiekanki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    dobra,lubię takie zapiekanki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    Mniaaam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszna! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    fajny obiadek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką domową
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo dobra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam zapiekaniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienita zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajnie ze można ją szybko zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !