Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-pikantne żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 75 dkg
czosnek 2 ząbki
mielony imbier 0,5 łyżeczki
papryczka chili 1 sztuka
olej 3 łyżki
miód 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-pikantne żeberka

Żeberka opłukać, osączyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Ząbki czosnku obrać i posiekać. Papryczkę umyć, przekroić wzdłuż na połowę, usunąć nasionka, pokroić w drobną kostkę. Rozdrobnione składniki wymieszać z olejem i miodem. Przygotowaną marynatą obłożyć żeberka, odstawić je na kilka godzin w chłodne miejsce. Żeberka zawinąć w folię aluminiową, tak by jej matowa strona znalazła się na zewnątrz. Ułożyć je na ruszcie grilla i piec ok. 25 minut. Potem odwinąć je z folii, ułożyć na ruszcie i przyrumienić z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.02.2011 12:32
Wyśmienite
Misiakova 07.02.2011 08:31
no to kiedy sezon grillowy się zaczyna? :) pycha
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:40
ciekawe
marzencia2007 24.08.2010 10:56
mniam zeberka :) musza byc smaczne!
plocia 08.08.2010 13:48
pyszności
RenataZ-et 07.08.2010 11:14
Uwielbiam żeberka pod każdą postacią!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak