Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone Dukana z indykiem i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

indyk
cebula
kapusta pekińska
pieczarki
pomidory
otręby owsiane
mleko 2%
jajko
mąka kukurydziana
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone Dukana z indykiem i warzywami

1. Usmażyłam dukanowe calzone: 6 łyżek otrąb owsianych zmieliłam blenederem, aby były drobniejsze. Dodałam jajko, mleko, tymianek i łyżkę mąki kukurydzinej. Wszystko zmiksowałam i smażyłam na teflonowej patelni jak naleśniki.

Pierś indyka pokroiłam w drobną kostkę, obsypałam przyprawą do karkówki i ostrą papryką, wymieszałam i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wrzuciłam mięso na rozgrzaną patelnię z sosem sojowym, obsmażyłam. Dodałam 2 cebule, paprykę czerwoną i żółtą, pieczarki. Podlałam wodą i dusiłam, aż wszystkie składniki były gotowe. Dodałam pomidora i poddusiłam chwilę. Powstały sosik zagęściłam mąką kukurydzianą i wodą.

Na \"naleśnika\" nałożyłam posiekaną kapustę pekińską i warzywa z sosem, zawinęłam jak calzone. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 14.09.2011 09:14
mąki kukurydzianej czy skrobii? w dukanie mąka jest chyba zakazana. świetnie wygląda muszę to zrobic:)
maryśka 02.07.2011 00:20
super
Gosia40 16.02.2011 08:31
bardzo fajny przepis
patusia 15.02.2011 22:26
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak