Sposób przygotowania

1. Usmażyłam dukanowe calzone: 6 łyżek otrąb owsianych zmieliłam blenederem, aby były drobniejsze. Dodałam jajko, mleko, tymianek i łyżkę mąki kukurydzinej. Wszystko zmiksowałam i smażyłam na teflonowej patelni jak naleśniki.

Pierś indyka pokroiłam w drobną kostkę, obsypałam przyprawą do karkówki i ostrą papryką, wymieszałam i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wrzuciłam mięso na rozgrzaną patelnię z sosem sojowym, obsmażyłam. Dodałam 2 cebule, paprykę czerwoną i żółtą, pieczarki. Podlałam wodą i dusiłam, aż wszystkie składniki były gotowe. Dodałam pomidora i poddusiłam chwilę. Powstały sosik zagęściłam mąką kukurydzianą i wodą.

Na \"naleśnika\" nałożyłam posiekaną kapustę pekińską i warzywa z sosem, zawinęłam jak calzone. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    mąki kukurydzianej czy skrobii? w dukanie mąka jest chyba zakazana. świetnie wygląda muszę to zrobic:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !