Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki Dukana z indykiem w porowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser
otręby owsiane
jajko
por (biała część)
mąka kukurydziana
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki Dukana z indykiem w porowym sosie

Pokrojoną w kosteczkę pierś indyka wrzuciłam na patelnię z 3 łyżkami sosu sojowego. Podgotowałam chwilę, aż mięso się całe obgotowało w sosie. Dodałam 30 cm pokrojonej białej części pora, 4 ząbki czosnku, só i zalałam wodą. Gotowałam, aż mięso myło miękkie i zagęściłam wodą z mąką kukurydzianą.
150 g chudego białego sera wymieszałam z jajkiem, szczyptą soli i 6 łyżkami otrąb owsianych. Łyżką nakładałam na gotującą się, osoloną wodę. Wyjmowałam, kiedy wypłynęły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak