Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledzia 4 szt
cebula 1 szt
patisony marynowane 5-6 szt
jaja 4 szt
grzybki marynowane 1 słoik
szypiorek 1/2 pęczka
kwaśna śmietana 3-4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

Płaty śledziowe (jeżeli są solone, wcześniej wymoczyć) pokroić w paski. Patisony pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki i sparzyć. Ugotowane jaja pokroić w kostkę, a grzybki w paseczki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać śmietanę i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 17:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak