Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola teriyaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 200 gr
szynka 70 gr
seler naciowy 70 gr
papryka czerwona 70 gr
por 50 gr
sos sojowy 1 łyżka
sos teriyaki 1 łyżka
sezam 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
pieprz szczypta
imbir 20 kandyzowany

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola teriyaki

Wszystkie składniki przygotować wcześniej, por, paprykę i seler pokroić. Szynkę pokroić w paseczki.
Rozgrzać tłuszcz na patelni, dodać wszystkie składniki i od czasu do czasu mieszając smażyć na średnim ogniu ok 10-15 minut.
podawać z sosem Tao-Tao i chrzanem żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 16.02.2011 08:32
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak