Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelni. Jak mięso obsmaży się, posypać pieprzem i odrobiną soli. Przelać do garnka, dodać sprasowany czosnek. Na małym ogniu dusić ok 1 godziny, podlewając wodę. Po 25 minutach dodać kostkę mięsną.
W między czasie na patelni podsmażyć pieczarki, marchewkę oraz paprykę, wszytsko pokrojone w paski. Na końcu podsypać ziołami prowansalskimi.
Na 10 min przed końcem duszenia mięsa, do garnka dodać warzywa.
W wersji łagodnej dodajemy pieprz czarny, w ostrzejszej pieprz czosnkowy lub ostrą papryke.

Podawać z ryżem, ziemniakami pire lub frytkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !