Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 gram
pieczarki 6 sztuk
papryka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
kostka mięsna 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z warzywami

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelni. Jak mięso obsmaży się, posypać pieprzem i odrobiną soli. Przelać do garnka, dodać sprasowany czosnek. Na małym ogniu dusić ok 1 godziny, podlewając wodę. Po 25 minutach dodać kostkę mięsną.
W między czasie na patelni podsmażyć pieczarki, marchewkę oraz paprykę, wszytsko pokrojone w paski. Na końcu podsypać ziołami prowansalskimi.
Na 10 min przed końcem duszenia mięsa, do garnka dodać warzywa.
W wersji łagodnej dodajemy pieprz czarny, w ostrzejszej pieprz czosnkowy lub ostrą papryke.

Podawać z ryżem, ziemniakami pire lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak