Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko(słodkie) 2 1/2 szkl
żółtko jajek 3
mąka pszenna 2 łyż
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szkl
masło 30 dag
kokos 25 dag
herbatniki 4 paczki
adwokat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczana. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć ,dodawać po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat, na niedużej blaszce położyć papier do pieczenia i na spodzie układać dokładnie herbatniki, potem rozsmarować część masy czynność powtarzać 4 razy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Koniecznie schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.06.2013 21:03
pyszne i ładnie wygląda
magduś83 03.08.2012 13:03
piękne ciacho :)
Łukasz15 29.12.2011 12:48
wygląda znakomicie
Wafelek2601 26.09.2011 09:16
smaczne
Monika193
Monika193 23.09.2011 09:53
pyszne ciasto
Seba 20.09.2011 09:37
pycha
Iwona51
Iwona51 15.06.2011 12:05
smaczne
Motorek 14.06.2011 11:44
mniam
wiola28a 21.05.2011 20:57
super
bursztynek 26.04.2011 23:38
pycha!!!!!!
Angelika10 25.04.2011 23:41
Pysznie wygląda
eli82 13.04.2011 09:56
uwielbiam to ciasto
dorotka0000025 29.03.2011 15:26
atrakcyjnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak