Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korona z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
masło 2 łyżki
marchewka 1 szt.
por 1 szt.
pietruszka 1 szt.
mięso mielone 30 dag
ząbki czosnku 3 szt.
cebula biała 2 szt.
bulion warzywny 1 l
jajko 2 szt.
olej 4 łyżki
sól
Kolendra cała Prymat do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: korona z kapusty

Kapustę wyczyść z zewnętrznych liści. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj 10 minut. Wyjmij, osącz, ostudź. Zetnij wierzch kapusty, aby wydrążyć z niej środkowe liście (tak, by w jej wnętrzu powstało spore zagłębienie). Wyjęte liście poszatkuj, duś na maśle przez 5 minut.
Na oleju zeszklij posiekane w drobną kostkę cebule i czosnek. dodaj starte na grubej tarce warzywa. Duś kilka minut. Podlej pięcioma łyżkami bulionu i duś kilka minut. Połącz z duszoną kapustą. Ostudź, wymieszaj mięso z jajkami. dopraw solą, pieprzem oraz resztą przypraw.
Farszem napełnij główkę kapusty, obwiąż ją nicią. Przykryj liściem kapusty. w rondlu gotuj resztę bulionu, włóż kapustę, duś na wolnym ogniu ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 26.07.2011 09:30
pycha
motomaniak 26.07.2011 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak