Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 75 dkg
galaretka brzoskwiniowa 3 opakowania
rodzynki 10 dkg
owoce 1/2 kg
masło 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Przygotowujemy 3 galaretki z połowy ilości wody,łącznie 3 szklanki mieszamy z serkiem i rodzynka,i.Smarujemy tortownice masłem i sypiemy cukier puder,wlewamy masę serową,studzimy i wstawiamy do lodówki.Przygotowujemy dwie pozostałe galaretki z normalnej ilości wody,i studzimy.Następnie przygotowujemy owoce np pomarańcze obieramyi i kroimy na plastry.Owoce układamy na serze i zalewamy krzepnącą galaretką.Wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak