Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z sosem oregano

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 80 dag
cebula biała 1 szt.
chili 1 szt.
bulion drobiowy 250 ml
śmietana 1/2 szklanki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
oliwki 3 łyżki
olej
sól
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z sosem oregano

Mięso natrzyj solą i pieprzem. Zrumień na oleju, włóż do brytfanny. Chili oczyść, posiekaj, posyp indyka. Cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij. Wymieszaj z bulionem, podlej mięso. Brytfankę przykryj, wstaw mięso do pieca rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piecz 1 godzinę. Sos z pieczenia przecedź. dodaj musztardę, oliwki, śmietanę i oregano. Zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.05.2011 18:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak