Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie szałwiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
wino białe wytrawne 1 szklanka
skórka cytrynowa
szałwia posiekana 1,5 łyżki
papryczka chili 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
sól 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie szałwiowym

Chili oczyść, posiekaj, wymieszaj z winem, szałwią i skórką cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Polej mięso i odstaw na 5 godzin.
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowane kotlety i smaż po 2 minuty z każdej strony.
Do zrumienionych kotletów dodaj plasterki czosnku oraz 1 łyżeczkę masła. Podlej marynatą i duś, aż mięso będzie miękkie. Kotlety podawaj polane sosem ze smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak