Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w pomarańczowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
pomarańcza 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia
surówka
jabłka 3 szt
cebula 0,5 szt
sok z pomarańczy 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pomarańczowej marynacie

Piersi poporcjować na mniejsze płaty. Przyprawy wymieszać z sokiem z pomarańczy i zanurzyć wszystkie kawałki piersi. Odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie panierować filety w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.12.2011 14:50
pycha
angelika14 21.08.2011 06:36
cudowne danie
Magdalena1110 19.03.2011 20:37
pycha
Agnieszka_B 16.02.2011 11:26
uwielbiam mięsa z cytrusowymi dodatkami:)
rosik93 16.02.2011 00:15
Mniam, ,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak