Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie własnym

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
mąka 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie własnym

Ozorki oczyścić, wyciąć ślinianki, włożyć do wrzątku i zagotować. Pierwszą wodę odlać i zalać świeżą. Dodać liść laurowy, przyprawy, cebulę i marchewkę. Ugotować do miękkości.

Wyjąć ozorki i marchewki, resztę wywaru przecedzić. Ozorki obrać z resztek skórki i pokroić w plastry, włożyć do wywaru, zagotować i zagęścić sos mąką lub jeśli ktoś lubi dodać zasmażkę.
Podawać z kaszą gryczaną i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.12.2011 03:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak