Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywka do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
fasolka szparagowa 200 gr
seler naciowy 3 łodygi
cubrica czerwona szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
woda 0,5 szkl
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywka do obiadu

Rozgrzać olej dodac posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, dodać marchewkę pokrojoną w słupki i fasolkę szparagową oraz pokrojone łodygi selera. podsmażyc chwilkę i podlać wodą. Dodać przyprawy i przykryć pokrywką. Dusić na wolnym ogniu ok 20 min. Podawać jako jarzynkę do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak