Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 15 dag
mąka 30 dag
mleko 6 łyżek
cukier 8 dag
proszek do pieczenia 1.5 dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

Ser mielimy 3 razy. Dodajemy cukier, mleko i olej i mąkę z proszkiem. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujmey caisto o grubości 2 cm Szklanką wykrawamy duże krążki i następnie kieliszkiem mniejsze. Oponki smażymy w głębokim tłuszczu. Osączamy z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.10.2011 15:43
pysznosci uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak