Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem ucieramy dodajemy żółtka, następnie resztę składników. Na końcu dodajemy pianę z białek i lekko mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, po wystudzeniu ciasto kroimy na pół.
Masa:
0.5 l mleka
0.5 szkl. cukru kryształu
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 masło
1 paczka biszkoptów
dżem żurawinowy
czekolada do dekoracji
Z mleka , cukru, mąki gotujemy budyń.
Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń.

Przełożenie ciasta:
Ciasto - masa - dżem żurawinowy - biszkopty - między biszkopty masa - ciasto - cienka warstwa masy - starta czekolada

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !