Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 korpus
ziemniaki 2-3 szt
marchew 1 szt
cebula 0,5 szt
majeranek szczypta
oregano szczypta
śmietana 4 łyżki
pieczarki 100 gr
sól do smaku
przyprawa w płynie do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Porcję rosołową wymoczyć , włożyć do garnka, zalać wodą ok 1,5 l. Dodać marchew,ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy, gotować ok 20 mi. Pieczarki i cebulę pokroić drobno i przysmażyć na tłuszczu aż do zrumienienia, dodać do zupy. pogotować jeszcze ok 10- 15 min .. Wyjąć porcję rosołową i oddzielić mięso od kości, dodać do zupy i na koniec zupę zabielić śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 11.04.2013 17:06
pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak