Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do golonki Prymat do smaku
czosnek ząbki 2 szt
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana

Golonkę umyć , osuszyć i natrzeć przyprawami i przeciśniętym przez praskę czoskiem. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki ( najlepiej na całą noc). Następniego dnia golonkę ugotować w wodzie(około 1 godzinę)wraz z dodatkiem kostki bulionowej i liści laurowych. Przygotowaną golonkę podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak