Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 30 dkg
jajko 1 szt
woda
sól
Nadzienie:
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 5 dkg
cebula 2 szt
olej 4 łyżki
masło
sól
pieprz
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z kapustą

Grzyby namaczamy i gotujemy w tej samej wodzie co się moczyły,odcedzamy i siekamy.Ciasto zagniatamy,cienko je rozwałkujemy i wykrajamy małe kwadraciki i gotujemy w osolonej wodzie..Cebulę kroimy w plasterki i trzeba ją zeszklić na patelni.Kapustę trzeba posiekać i ugotować wymieszać z grzybami i cebulą.Żaroodporną formę smarujemy masłem,nakładać warstwami łazanki i kapustę.na łazankach ułożyć kawałeczki masła.Łazanki z grzybami zalewamy wywarem z grzybów,wkładamy do piekarnika na 30 min.Dobre z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak